O femeie plânge 16 luni din viață - NonConformista

O femeie plânge 16 luni din viață

O femeie își petrece 16 luni din viață plângând, spun studiile. Unora li s-ar părea că-i o perioadă scurtă, altora una rezonabilă, având în vedere sensibilitatea cu care femeile sunt înzestrate. Mie mi se pare o perioadă reprezentativă. Să plângi 16 luni din viață nu este puțin, dacă te gândești că momentele în care îți permiți luxul de a-ți spăla sufletul sunt relativ scurte. De ce plângem sau pentru cine? Plângem în momentele în care simțim că preaplinul interior dă pe dinafară sau plângem de bucurie. Mai rar, dar o facem și pe asta. Pentru cine plângem? Pentru noi, pentru ceilalți… Care ar fi motivele? 

Eșecurile profesionale, deziluziile în dragoste, infidelitățile partenerului, pentru că am pierdut o ființă dragă prin decesul acesteia, pentru vreo neputință interioară care ne face să ne exteriorizăm prin plâns, pentru alte o mie de motive. Atunci când am acumulat o serie de nemulțumiri, când frustrarea țipă prin fiecare por al nostru, putem plânge și dacă doar am avut impresia că cineva ne-a răspuns răstit la salut.


Nu mai contează factorul declanșator, ci faptul că prin plâns căutăm de fapt să ne eliberăm de o stare de tensiune interioară. Este adevărat că cel mai mult plângem atunci când avem impresia că nu mai suntem îndeajuns de iubite, că nu suntem înțelese de persoana iubită așa cum ne-am aștepta. Și nu de puține ori, din păcate, acest plâns are la bază un motiv întemeiat. 

     Dacă barbații ar cunoaște acea parte din Talmud în care se spune: ”Fii foarte atent, dacă faci să plângă o femeie! Dumnezeu numără lacrimile vărsate de ea. Femeia a fost făcută din coasta bărbatului, nu din picioarele lui ca să calce pe ea; nici din capul lui ca să-i fie superioară, ci din partea coastelor, de sub braț, pentru a fi protejată, îmbrățișată și chiar lângă inimă, pentru a fi iubită”, poate că femeile ar plânge doar jumătate din cele 16 luni. 

Rita Drumeș

Și tu poți scrie pe NonConformista! 

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe: only4foryou1@gmail.com !

Sigur O Sa Iti Placa

0 comentarii

Scrie un comentariu!





script

non