De ce preferă bărbații “cruditățile” - NonConformista

De ce preferă bărbații “cruditățile”

De ce preferă bărbații trecuți de o anumită vârstă tinerelele sau cruditățile, cum le mai spun eu? Și nu mă refer la cei aflați la andropauză. Poate pentru că, deși pare greu de crezut, lângă acestea găsesc ceea ce nu au acasă. Ce anume găsesc și nu au acasă? Pentru asta trebuie să fac trimitere la o scenă dintr-un film. Nu-mi amintesc cum se numește, însă în film personajul masculin caută evadarea din căminul conjugal frecventând uneori un club de noapte, unde tinere dansau special pentru ei, pentru bărbați, mișcându-se lasciv în poala lor. Când soția lui descoperă asta este șocată, trecând la rândul ei printr-un proces dramatic în care se întreabă unde a greșit, ce nu i-a oferit... Ba chiar se supără pe el când realizează că i-a sacrificat cei mai frumoși ani ai ei. În final ajung să stea față în față, dându-și explicațiile de rigoare. Așa se face că ea află din gura celui cu care petrecuse 30 de ani că el nu mergea în club pentru acele tinere care dansau provocator, pentru că dacă și-ar fi dorit o femeie cu care să facă sex ar fi căutat-o în cu totul altă parte. 

El mergea acolo pentru că fugea de singurătatea care se instaurase între ei doi, de teama a ceea ce ar fi putut urma acelei înstrăinări. Mergea acolo pentru că avea cine să-l asculte, mergea acolo pentru că acele tinere nu-i spuneau niciodată că el nu este important, că mai importanți erau fiica, fiul, mama, tata, prietena...


Așadar...  Sunt situații în care tinerele posedă răbdarea de a-i asculta pe cei dornici să se plângă; au capacitatea de a se extazia în fața unor nimicuri; abilitatea de a le insufla curaj, atunci când trebuie să întreprindă vreo acțiune temerară și instinctiv știu cum să le trezească din nou pofta de viață... Poate că vei spune că și tu poți face astea pentru el sau că le-ai făcut, dar... Îți voi spune că o femeie care a pășit în cel de-al patrulea deceniu al vieții ei nu mai are același grad de toleranță pe care-l avea în tinerețe

     Maturitatea nu vine la pachet cu indulgența, ba din contră. O femeie matură se plictisește mai repede de o logoree nonsensuală, ea știe deja că albul e alb și combinat cu negru dă cenușiul cotidian; firește că nu se va lăsa ușor impresionată, oricât de rafinat ar fi bărbatul ei sau cel care caută să o cucerească;  ba chiar poate să-i desconsidere potențialul, mergând până la a-i spune:” Hei, frână! Nu poți face asta, nu mai ai 20 de ani!”; cât despre pofta de viață, care ar trebui reintrodusă în meniul zilnic, ioc poftă de viață. Și atunci, cum să nu privească unii bărbați trecuți de o anumită vârstă tot mai des spre tinerele?

     Cine greșește mai mult în astfel de situații? Are prea puțină importanță. Important este dacă vrei să continui sau nu. Apropo de finalul filmului la care am făcut trimitere, cei doi rămân împreună- pentru că realizează cât de mult se iubesc, că doar împreună sunt un tot. 


Rita Drumeș

Și tu poți scrie pe NonConformista! 

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe: only4foryou1@gmail.com !


Sigur O Sa Iti Placa

0 comentarii

Scrie un comentariu!





script

non