Dansul împerecherii - NonConformista

Dansul împerecherii

Oamenii nu se deosebesc prea mult de lumea animală, când vine vorba să-și caute un partener de viață. La fel ca animalele, ca păsările flamingo, care înainte de debutul sezonului de reproducere se adună și dansează laolaltă, mișcându-și gâturile, umflându-și penele și legănându-și capetele dintr-o parte într-alta (într-un sincron perfect în acest dans al împerecherii) barbații și femeile aflați în perioada de tatonare, de cunoaștere, de seducere reciprocă caută să se pună în valoare. Femeile își spală zilnic părul, se fardează, își aleg ținute care să le evidențieze mai bine bustul și fesele, poartă pantofi cu tocul înalt pentru a le subția gamba. Totodată acest gen de încălțăminte le ajută să aibă un mers legănat, care le pune în valoare șoldurile și nu în ultimul rând este o imagine provocatoare pentru bărbat, stimulându-i acestuia imaginația. Și așa cum de-a lungul sezonului de împerechere păsările flamingo secretă o substanță uleioasă care face ca penajul lor să capete un colorit și mai intens, cu scopul de a fi mai atrăgătoare în ochii potențialilor parteneri, și femeia își va definitiva procesul de seducție prin alegerea parfumului potrivit. Desigur, cea mai mare importanță în acest proces este parfumul ei natural, căci în feromonii eliminați de ea prin transpirație constă în fapt reușita demersului întreprins. Însă câteva picături de parfum aplicate la  încheieturi, în spatele urechilor, la îndoitura cotului, în spatele genunchilor, desăvârșesc actul seducției.

    În ce-i privește pe bărbații care au ieșit la vânătoare, aceștia se vor bărbieri zilnic, terminând procedeul prin aplicarea unui aftershave, își vor alege la rândul lor ținute care să le pună în valoare pectoralii, vor avea tot timpul pantofii văcsuiți, vor folosi mai des periuța de dinți și guma de mestecat și nu vor uita să-și geluiască freza după dușul matinal. Când sunt față în față, atât bărbații cât și femeile continuă procesul de seducție reciprocă. Femeile se joacă uneori cu o suviță de păr, răsucindu-și-o după deget, își trec limba peste buze într-un mod lasciv, lăsând impresia că li s-au uscat, însă în fapt este o invitație mascată către sărut, au o privire pierdută, inocentă, dând impresia bărbatului că ascund o taină pe care doar el ar putea să o dezlege…


Bărbații pe de altă parte sunt foarte atenți, galanți, deschizându-le portiera la mașină, oferindu-le flori, pregătindu-le seri romantice în oraș sau în intimitatea locuinței lor. Aleg muzică romantică, care știu că poate deschide ușa oricărei inimii feminine, le invită la dans, având grijă să le facă să se simtă unice…  Ei bine, și după ce s-au avut unii pe alții în profunzimea lor, fie că și-au oficializat sau nu relația, ce se întâmplă? 

    Unde au plecat bărbații și femeile care se învârteau unii în jurul celorlalți în dansul împerecherii? Cum de au permis să fie înlocuiți cu niște neica nimeni? Ele de niște șleampete, care au părul gras de parcă în loc să pună uleiul în tigaia de prăjit au ales să și-l toarne pe păr, cu unghii neîngrijite, îmbrăcate într-un capot de casă care să le ascundă bine formele rotunjite ale corpului ca nu cumva să-i mai trezească bărbatului vreo poftă carnală… Ei de niște îngălați, care nu au niciodată aparatul de ras la îndemână, cu o freză de-ți spui că cei 220 de volți ai prizelor din casă au făcut un ocol prin părul lor, cu blugii rupți în genunchi ca și cum abia au scăpat din colții câinelui vecinei sexy de la etajul 4, ai cărei feromoni par să le dea târcoale în ultima vreme și parcă ar fi gata să se împrietenească din nou cu pasta de dinți și guma de mestecat, dacă aceasta le-ar răspunde ceva mai călduros la salutul lor languros.

    Cum pot ajunge doi oameni care s-au dorit cândva într-o astfel de situație? A cui să fie vina? Obișnuința bătu-o-ar vină! Ea este de vină! Zău? Păi, nu ești tu femeie? Care ai renunțat la tine pentru el, pentru copil, pentru casă, masa și alte cele? Tu care nu te mai respecți, dar te întrebi de ce nu mai prezinți interes pentru el? Aud? Dar tu bărbate? Ești dispus să te schimbi pentru alta, dar pentru a ta nu ai mai ridica un pai de jos, nu? De ce? Pentru că știi că acum o ai acasă și o poți citi de unde ai lăsat-o ultima dată?
 
    Păcat! Păcat că după dansul de început al împerecherii atât bărbații cât și femeile uită pașii acestuia, uită să se mai seducă unii pe alții, uită să mai fie atenți unii la nevoile celorlalți, renunță fiecare dintre ei la ei înșiși și în același timp la relația lor. Păcat că nu înțeleg că o relație trebuie îngrijită toată viața, la fel ca un pom. Dacă l-ai plantat, trebuie să ai grijă de el mereu, să-l cureți de crengile uscate, să-l ferești de omizi, și abia apoi poți să te aștepți să-i culegi rodul. 

Rita Drumeș 

Și tu poți scrie pe NonConformista! 
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe: only4foryou1@gmail.com !

Sigur O Sa Iti Placa

0 comentarii

Scrie un comentariu!





script

non