Ce vrea de fapt femeia? - NonConformista

Ce vrea de fapt femeia?


Iată una dintre cele mai  mari dileme ale omenirii! Din cele mai vechi timpuri și până în prezent, bărbații și femeile își pun acceași întrebare. Ei se întreabă ce vor ele, iar ele se analizează pentru a-și da seama ce își doresc cel mai mult. Sigmund Freud, părintele Psihianalizei, s-a declarat învins după 30 de ani de studiu asupra femeii, și nu numai, afirmând: ”Marea întrebare, la care nu știu să răspund, în ciuda a treizeci de ani de studiu, este  “ce vrea de fapt o femeie?“, iar Oscar Wilde, scriitorul irlandez, a cărei mamă era poetă și jurnalistă, influențându-i astfel carieră, părăsit la maturitate de soție, credea că femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înțelese”. În completarea celor doi vine marele guru indian, Osho, care a atins Iluminarea la vârsta de 21 de ani, conform spuselor sale. 


Osho pare să-l fi citit pe Oscar Wilde din moment ce afirmă la fel ca acesta că “femeia trebuie iubită, nu înțeleasă“. Însă spre deosebire de Oscar Wilde, Osho își continuă ideea, fapt ce ne face să credem că aceasta este rodul unei  meditații interioare proprii, afirmând că “primul pas spre înțelegerea femeii este să o iubești” și nu doar atât, “Prima lecție a iubirii constă în a nu solicita iubire, ci în a o dărui. Fiți dumneavoastră cel care dăruiește.“ Ceva mai aproape de generația actuală, Dave Barry, scriitorul american, crede că “femeile vor să fie iubite, să fie ascultate, să fie dorite, să fie respectate, să fie căutate, să fie considerate de încredere și, uneori, doar să fie ținute în brațe.” 

   O povestioară, a unui anonim, caută și ea să ofere un răspuns la această întrebare. Se spune că un tânăr întemnițat de un împărat trebuia să găsească răspunsul la întrebarea ce își dorește de fapt femeia?”, dacă dorea să fie eliberat. Consultându-și toate rudele de sex feminin și neaflând răspunsul, tânărul a fost nevoit să apeleze la o vrăjitoare bătrână și urâtă, care i-a  spus că i-l va da cu condiția să o ia de soție. Neavând alternativă tânărul a acceptat. Răspunsul vrăjitoarei a fost că “femeia, de fapt, dorește să fie stăpâna propriei sale vieți.“ 

   Am  putea continua să expunem opinii care mai de care, de la avizați și mai puțini avizați, însă, deoarece nu ne-am propus să tratăm subiectul în mod exhaustiv, ne oprim aici, întrebându-ne și noi la rândul nostru: “ce vrea,  de fapt, femeia?” 


Rita Drumeș

Sigur O Sa Iti Placa

0 comentarii

Scrie un comentariu!





script

non